nedeľa 31. júla 2011

Božská Merilyn

Ako stručne opísať Merilyn? Čím viac o ľuďoch viete, tým sa Vám zdajú komplikovanejší. Keby bola jednoduchá, bolo by bývalo ľahké jej pomôcť.
                                                                     Arthur Miller


  Pred nedávnom sa mi podarilo dočítať životopisnú knihu Marilyn Monroe Bohyňa od Anthony Summersa, v ktorej píše prevažne o jej vzťahoch a podáva obraz Merilyn na základe výpovede svedkov tej doby. Ľudí, ktorý jej boli najbližší, jej obdivovateľov, priateľov, milencov, manželov.
Schválne som sa vyhla výrazu rodina, pretože to bolo to jediné čo Merilyn v živote nemala a to čo jej najviac chýbalo a bolestne poznačilo celý jej život.

To čo ma ale najviac zaujalo bola kapitola o jej posledných dňoch a hodinách...
Na základe zozbieraných informácii a dôkazov tu Summers predkladá presný popis udalostí, tak ako sa mohli odohrať, odhliadnuc od všetkých konšpiračných teórií týkajúcich sa bratov Kennedyovcov a spojenia s Chicagskou mafiou.

Rozhodne Vám odporúčam si knihu prečítať. Nie je to síce majstrovské dielo, ale dozviete sa niečo živote ženy zmietanej strachom a pochybnosťami o sebe samej, s ktorými musela bojovať pod drobnohľadom verejnosti. A treba mať stále na pamäti, že jej život bol skutočný ....



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára