pondelok 27. júna 2011

Madeira

Tak sa volá tento skvelý a jednoduchý pomarančový koláč, ktorý som tento víkend piekla.
Recept je pôvodom zo Španielska a je naozaj jednoduchý. Dokonca na neho netreba ani ručný mixér!


Tu Vám ho prikladám a dúfam, že keď ho vyskúšate bude Vám chutiť ...
Takže budete potrebovať :
  • 175 g masla
  • 175 g kryštálového cukru
  • 175 g polohrubej múky s kypriacim práškom
  • 75 g hladkej múky
  • 3 vajíčka
  • nastrúhaná kôra a šťava z jedného pomaranča
1. Okrúhlu formu na koláče vyložte pergamenovým papierom a následne vymažte maslom.
2. Rozotrite maslo s cukrom na veľmi svetlú napenenú hmotu

3.  Zmiešajte oba druhy múky. Do maslovej zmesi vmiešajte postupne vajce a po každom lyžicu múky.

4.  Primiešajte múku čo Vám ostala a  potom pomarančovú kôru a šťavu.
     Nalejte zmes do predpripravenej formy a pečte 1 1/4 hodiny pri teplote 160 stupňov.
     kým sa nezdvihne, nebude na dotyk pevná a na povrchu do zlatohneda.
     Najlepšie znamenie že je hotový je keď Vám na povrchu praskne.

5.  A na koniec mi neostáva nič iné len zaželať Vám dobru chuť  :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára