Recept je pôvodom zo Španielska a je naozaj jednoduchý. Dokonca na neho netreba ani ručný mixér!
Tu Vám ho prikladám a dúfam, že keď ho vyskúšate bude Vám chutiť ...
Takže budete potrebovať :
- 175 g masla
- 175 g kryštálového cukru
- 175 g polohrubej múky s kypriacim práškom
- 75 g hladkej múky
- 3 vajíčka
- nastrúhaná kôra a šťava z jedného pomaranča
2. Rozotrite maslo s cukrom na veľmi svetlú napenenú hmotu
3. Zmiešajte oba druhy múky. Do maslovej zmesi vmiešajte postupne vajce a po každom lyžicu múky.
4. Primiešajte múku čo Vám ostala a potom pomarančovú kôru a šťavu.
Nalejte zmes do predpripravenej formy a pečte 1 1/4 hodiny pri teplote 160 stupňov.
kým sa nezdvihne, nebude na dotyk pevná a na povrchu do zlatohneda.
Najlepšie znamenie že je hotový je keď Vám na povrchu praskne.
5. A na koniec mi neostáva nič iné len zaželať Vám dobru chuť :)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára